Viewing entries in
Artikel

Dit was... Marie François bij Atelier Herkenrode

Dit was... Marie François bij Atelier Herkenrode

Op zondagavond 28 april 2019 bracht pianiste Marie François een uniek concert in het nieuwe Atelier Herkenrode n.a.v. Erfgoeddag 2019. Ze vertolkte de 24 préludes van Frédéric Chopin op de Pleyel concertvleugel n°86649 uit 1885, gerestaureerd door Atelier Herkenrode.

Officieel 'Erkend Ambachtsman'

Officieel 'Erkend Ambachtsman'

122-16-logo-nl.jpg

Vanaf september 2018 is Atelier Herkenrode officieel wettelijk ‘Erkend Ambachtsman’ geworden. De titel werd uitgereikt door de FOD Economie. Met deze erkenning benadrukt het Atelier de manuele aspecten en het authentieke karakter van zijn werkzaamheden, en een ontwikkeling in kennis gericht op kwaliteit, traditie, creatie en innovatie.

De Kleine Ring

De Kleine Ring

yannick-wijnants_de-kleine-ring_atelier-herkenrode.jpg

De Kleine Ring kwam langs voor een interview ten huize Atelier Herkenrode/Yannick Wijnants. Lees het volledige artikel.

Dag van de Ambachten

Dag van de Ambachten

dag-van-de-ambachten.jpg

Deelnemen aan de Dag van de Ambachten was voor Atelier Herkenrode een mooie gelegenheid om voor de eerste keer de deuren open te zetten voor publiek. 

Bezoekers kregen de mogelijkheid om infosessies bij te wonen en inzicht te krijgen in de processen en technieken bij Atelier Herkenrode. Bedankt aan iedereen voor de geweldige opkomst.

Interview Radio 2 Limburg

Interview Radio 2 Limburg

Eva Droogmans van Radio 2 Limburg bezoekt Atelier Herkenrode voor een interview! We hadden veel plezier met praten en uitleggen over restauratie en hoe het werkt. Hier staat ze naast de Pleyel-concertpiano uit 1885.