Ivoren toetsen vervangen

Ivoren toetsen vervangen

Ivoor is een natuurlijk materiaal afkomstig van de slagtanden van dieren. Het is poreus, glad en koel, en heeft een aangename grip, omdat het vocht opneemt. Door zijn herkomst is ivoor een schaars en zeldzaam luxe-materiaal dat sinds de prehistorie tot op vandaag gebruikt wordt voor juwelen, sculpturen en snijwerk.

Het ivoren beleg op de toetsen van je piano kan na verloop van tijd loskomen of beschadigd geraken. Dat ontsiert het instrument. Maar het is prima mogelijk om het te herstellen.

Herstelling van ivoren beleg van Blüthner vleugelpiano voor klant uit Hasselt

De Kleine Ring

De Kleine Ring

yannick-wijnants_de-kleine-ring_atelier-herkenrode.jpg

De Kleine Ring kwam langs voor een interview ten huize Atelier Herkenrode/Yannick Wijnants. Lees het volledige artikel.

Dag van de Ambachten

Dag van de Ambachten

Deelnemen aan de Dag van de Ambachten was voor Atelier Herkenrode een mooie gelegenheid om voor de eerste keer de deuren open te zetten voor publiek. Bezoekers kregen de mogelijkheid om infosessies bij te wonen en inzicht te krijgen in de processen en technieken bij Atelier Herkenrode. Bedankt aan iedereen voor de geweldige opkomst.

Interview Radio 2 Limburg

Interview Radio 2 Limburg

Eva Droogmans van Radio 2 Limburg bezoekt Atelier Herkenrode voor een interview! We hadden veel plezier met praten en uitleggen over restauratie en hoe het werkt. Hier staat ze naast de Pleyel-concertpiano uit 1885.