Je piano bij je thuis of voor een concert of opname laten stemmen?

Maak dan hier je afspraak online.

Of bel 0032 499 408266 voor het maken van een afspraak

 

 

Pianostemmen

Het stemmen brengt alle 88 (of 85) noten van de piano terug in coherente orde, waarbij elk interval even ruim of even nauw gestemd wordt en hierdoor in alle 12 bestaande toonaarden gespeeld kan worden. Gevoel voor detail, precisie en gegronde ervaring zijn de fundamentele onderdelen voor een goede pianostemming.

Om aan elke piano de juiste stem te geven stem ik altijd op het gehoor. Alleen zo komt de pure schoonheid van het instrument terug tot leven. Laat je piano één keer per jaar stemmen om een stabiele stemming te kunnen garanderen.

Bij elke stemming is er ook altijd een kort nazicht van het klavier, mechaniek en pedalen inbegrepen.

Concert & Opname Service

Stemmen voor of achter de schermen, passie en nauwkeurigheid is het enige dat telt.

Atelier Herkenrode is fier zijn bijdrage te leveren aan volgende referenties: Cultuurcentrum Hasselt (ccha), PXL-Music, Academiezaal, Quatre Mains Klaviercentrum, Piano's Driesen.

De 4 seizoenen - hoe de piano ontstemt

 Veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid zorgen ervoor dat de piano uit stemming raakt. Hout is een levend materiaal dat rechtstreeks reageert op deze schommelingen en de piano is bijna volledig uit hout vervaardigd. Voornamelijk de werking van het klankbord wordt hoorbaar in de klank, een houten membraan uit fijnspar. Het krimpt of zet uit afhankelijk van de omgevingstemperatuur, en deze kleine veranderingen zorgen er uiteindelijk voor dat de piano ontstemd raakt.